Es posposen les ballades de sardanes al Pla de la Catedral

Barcelona, 19 de març de 2020

A conseqüència de la situació que viu el país en relació amb el coronavirus Covid-19 i tenint en compte totes les mesures que està prenent el Govern de la Generalitat de Catalunya, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona (ACFB) s’ha vist amb la responsabilitat d’ajornar totes les ballades de sardanes al Pla de la Catedral fins a nou avís.

A dia d’avui ja són nombroses les activitats culturals populars que han estat anul·lades o posposades, com la celebració dels actes de Setmana Santa o la Diada de Sant Jordi. Ara per ara la situació d’aquest tipus d’activitats, amb un alt grau d’aglomeració social, sembla ser que es trigaran a reprendre. És per aquest motiu que des de l’ACFB s’ha decidit ajornar totes les ballades de sardanes al Pla de la Catedral, tant dels dissabtes com dels diumenges, fins que les autoritats competents donin el vist i plau per a poder-les reprendre.

Des de l’ACFB asseguren que tant bon punt es pugui tornar a la situació habitual es farà saber públicament a través dels mitjans de comunicació habituals, per tal que tothom se’n pugui assabentar i tornar a gaudir de les ballades de sardanes més emblemàtiques de Barcelona.

En aquest sentit l’ACFB lamenta la situació que vivim, especialment les repercussions que estan patint els músics i les cobles en general i encoratja a tot el món sardanista a prendre les mesures necessàries per tal de frenar la propagació del Covid-19 i fer els esforços necessaris per reprogramar les activitats cancel·lades tan bon punt les autoritats ho permetin.

Finalment l’ACFB informa que actualment continuen treballant de manera telemàtica per tal que els seus serveis, comunicacions i activitats es puguin mantenir. En el cas de voler posar-se en contacte amb l’entitat s’haurà de fer a través del seu correu electrònic info@acfbarcelona.cat.