Celebrem el Dia Universal de la Sardana amb una “audició” online

Barcelona, 15 de juny de 2020

A conseqüència de la situació que viu el país en relació amb la Covid-19, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona (ACFB) s’ha vist obligada a cancel·lar les ballades de sardanes previstes pel mes de juny al Pla de la Catedral de Barcelona.

És per aquest motiu que per celebrar el Dia Universal de la Sardana, que enguany s’escau en diumenge 21 de juny, l’ACFB ha organitzat una “audició” de sardanes, agafant el terme que en molts indrets és sinònim de ballada, i convertint-lo en una mena de nova modalitat d’acte sardanista, a cavall entre les ballades i els concerts.

En l’Audició s’interpretaran fins a 8 sardanes de 5 tirades i els que la mirin, l’escoltin o la ballin, comptaran amb la informació del tiratge per si la volen començar a repartir des del primer compàs.

L’acte serà presentat per Pau Benavent, s’ha enregistrat al teatre Casino l’Aliança del Poblenou i ha comptat amb l’actuació de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, dirigida pel seu titular Marcel Sabaté.

L’Audició s’emetrà per internet en quatre càpsules d’entre 10 i 15 minuts de durada, al llarg del diumenge 21 de juny a partir de les 11h. del matí i en intervals de dues hores, fent la pausa per dinar, en el canal de YouTube de l’ACFB: https://www.youtube.com/channel/UC3ZNrng4XfqK5RfBEK6egPQ i es podran veure sempre que es vulgui un cop emeses. El programa de l’Audició inclou “Cantant l’Amor” de Josep Vicens “Xaxu”, la sardana del Dia Universal de la Sardana 2020 que s’emmarca en la celebració de l’Any Xaxu, pels 150 anys del seu naixement.

L’acte ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona, la Confederació Sardanista de Catalunya i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).