Se suspèn l’Aplec al Pla de la Catedral previst pel 13 de juny

Barcelona, 20 de maig de 2020

L’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona (ACFB) s’ha vist en l’obligació de suspendre l’Aplec al Pla de la Catedral de Barcelona previst pel 13 de juny del 2020 a conseqüència de l’evolució de les fases de desescalada gestionades des de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat Espanyol.

L’ACFB tenia prevista la celebració d’aquest aplec prenent el relleu de l’Obra Sardanista Violetes del Bosc, que l’organitzava des de feia 25 anys, tal i com ja havia fet amb les ballades de sardanes dels dissabtes a la tarda al Pla de la Catedral de Barcelona. Des de l’ACFB asseguren que l’Aplec al Pla de la Catedral es realitzarà amb tota seguretat l’any 2021 i que coincidirà amb el segon dissabte de juny, com a data de referència al calendari per a les futures edicions.

Actualment la ciutat de Barcelona es troba en una fase 0 avançada de la desescalada i amb previsió que entri a la fase 1 el proper dilluns 25 de maig segons les fonts oficials. En aquest sentit les directrius marcades en els documents oficials no contemplen la celebració ni de ballades de sardanes ni d’aplecs, alhora que no es podria garantir el compliment total de les mesures d’autoprotecció establertes pel reial decret.

Des de l’ACFB lamenten haver de prendre aquesta decisió, no només per la pèrdua cultural que això suposa sinó que també per les conseqüències laborals i econòmiques que afecta a tot el sector professional de les cobles i els seus músics. És per aquest motiu que des de l’ACFB continuen treballant per tal de trobar alternatives que ajudin a la progressiva reactivació del sector sardanista i de tots els seus agents.

Finalment, recordar que tots els membres i treballadors de l’ACFB continuen actius en les seves activitats i treballant de manera telemàtica. En cas de voler-se posar en contacte amb l’entitat s’haurà de fer a través del seu correu electrònic info@acfbarcelona.cat.