Tornen les sardanes al Pla de la Catedral

Barcelona, 3 de juliol de 2020

L’Agrupació Cultural Folklòrica reprèn la seva activitat al Pla de la Catedral amb un seguit d’audicions de sardanes durant els mesos de juliol, agost i setembre.

El proper 15 de juliol tornen les sardanes al Pla de la Catedral de Barcelona després de quatre mesos d’aturada de l’activitat a causa de la situació viscuda per la Covid-19. D’aquesta manera, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona (ACFB) inicia un petit cicle d’audicions de sardanes els dimecres al vespre durant els mesos d’estiu i que finalitzarà a finals de setembre.

A causa de la situació sanitària que viu actualment el país, totes aquelles activitats culturals que comportin un contacte físic han quedat aturades i és per això que l’ACFB ha adaptat i reorganitzat la seva activitat més emblemàtica per convertir-la en audicions de sardanes. D’aquesta manera, l’entitat pot continuar garantint la seva oferta cultural a tota la ciutadania i ajudar en la reactivació econòmica del sector.

Seguint les normatives de prevenció actuals i als plans de seguretat específicament creats des de l’ACFB, tots els assistents hauran d’estar asseguts i, en cap cas, es podrà generar un contacte físic entre els espectadors. Alhora es delimitarà un recinte tancat i el seu aforament serà limitat, motiu pel qual caldrà reservar prèviament una invitació específica per a cada audició. Aquestes invitacions seran gratuïtes i es podran obtenir per correu electrònic (ballades@acfbarcelona.cat) o de manera presencial el mateix dia de l’audició i fins a completar l’aforament permès.

Les audicions de sardanes es realitzaran els dimecres 15 i 29 de juliol, el 12 i 26 d’agost i els dies 2 i 9 de setembre, a les 7 del vespre al Pla de la Catedral de Barcelona. En aquest cicle estival es comptarà amb la presència de les cobles Ciutat de Terrassa, Ciutat de Cornellà, Vila d’Olesa, Ciutat de Girona, Jovenívola de Sabadell i La Principal del Llobregat. El cicle d’audicions culminarà amb els actes programats per La Mercè de Barcelona els dies 24 i 26 de setembre amb les cobles Marinada i Lluïsos.

En els propers dies l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona informarà a través de la seva web (www.acfbarcelona.cat) i de les seves xarxes socials els mètodes per fer la reserva prèvia d’invitació, així com dels calendaris definitius de les audicions de sardanes.