Calçots, romesco, graellada de carn, etc, pensar en tot això i ja ens llepem els dits, també pensem en la ciutat de Valls, però calçotades en fan a molts llocs, i, nosaltres vem triar el poble d’Alió per anar a menjar calçots. Però primer els turistes de l’Agrupació, que tant ens agrada la cultura i la gastronomia del nostre país, vàrem parar a Vallirana, al restaurant Selva Negra, ja conegut per tots, per fer un bon esmorzar.
Després amb la panxa plena ens vàrem arribar fins a Aiguamúrcia, per fer el turista, és un petit poble d’un sol carrer, però amb el seu encant, molt net i ben cuidat, amb moltes pedretes decorades als balcons i finestres. En acabar i per continuar fent els turistes ens vàrem dirigir fins al poble de Puigpelat, un altre Poblet de l’Alt Camp també petit i molt ben cuidat.
I quan ja havíem cremat l’esmorzar i tornàvem a tenir gana, vam anar fins a Alió al restaurant Casa Ricard on ens esperaven, els 29 turistes ens vam posar l’equipament “calçotaire”, uns bons guants i un pitet per no embrutar-nos. Que n’eren de bons els calçots i la salsa romesco!! i el millor de tot és que vam poder menjar tants com vam voler. Quan vam quedar ben tips ens van servir una bona graellada de carn, carxofes i mongetes. I allà ben entaulats es varen fer les cinc de la tarda, que ja vàrem aixecar el vol cap a Barcelona, contents tips i esperant la pròxima sortida.
FINS AVIAT TURISTES