Turisme Cultural

Som un grup relativament jove, si no d’edat, sí d’existència. El nostre camí va lligat al curset de sardanes de l’ACFB de l’any 1974, quan un grup de monitors vam organitzar juntament amb els alumnes de sardanes, una sortida cultural. El lloc triat per visitar va ser la ciutat emmurallada de Montblanc. Va ser tot un èxit, i això ens va esperonar per continuar fent sortides d’aquest tipus. Vam decidir posar-nos en contacte amb el president de l’entitat i la junta directiva, els quals van estudiar la nostra proposta de realitzar una sortida regular cada mes d’un sol dia, i en alguns casos, de dos. La idea els va agradar, i com que no hi havia cap antecedent a l’Agrupació es va decidir que naixia la secció de Turisme de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona.
Des d’aleshores la secció de Turisme ha estat conduïda per diferents persones i ha recorregut quasi tot el territori català i part del Nord de Catalunya, i també Andorra, fent petites incursions al Pirineu Aragonès, portada per socis de l’entitat i que s’estimen Catalunya.
En un principi la secció va ser portada pel Joan Coll, Josep Ramon Obis i M. Rosa Aymamí. Després va seguir el Manel Berche, en deixar-ho el Josep Ramon Obis. Durant uns anys es van fer sortides mensuals. Quan el Manel Berche va decidir retirar-se per assumptes personals, va ocupar el seu lloc el Ferran Martí, que junt amb la M. Rosa Aymamí també va estar uns quants anys al cap davant de la secció.
Però en aquells anys tots érem joves i primer uns i després altres ens vam anar casant i deixant la secció, sense mai no va deixar de funcionar. Va ser el Josep Pinos qui la va dirigir amb mans expertes.
Actualment la secció de Turisme segueix funcionant amb regularitat, fent una sortida al mes d’un sol dia, i dues sortides a l’any de tres o quatre dies, doncs a Catalunya sempre hi ha coses per descobrir, inclosa la seva gastronomia. Al capdavant continua la M. Rosa Aymamí amb un equip de molt bons col·laboradors.
Si has llegit la jove historia de la secció de Turisme, ens agradaria que us animéssiu a venir amb nosaltres per conèixer Catalunya, passar-ho bé i fer la pinya més gran.

Contacte: info@acfbarcelona.cat