Grup de Muntanya

El Grup de Muntanya és una Secció de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona dedicada a l’excursionisme. Fou creada l’any 1951 i el 1959 ingressà a la “Federación Española de Montañismo”, i més tard a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, en instituir-se aquest organisme.

En el transcurs dels més de seixanta anys de la seva existència ha desenvolupat infinitat d’actes excursionistes per tot Catalunya i ha organitzat activitats intersocials ben remarcables i reeixides dins de l’excursionisme català, destacant-ne, entre d’altres, La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana el 1973, el Campament General de Catalunya a Falgars el 1989 i a Santa Maria de Corcó el 1998, La Marxa i Aplec Excursionista de Veterans el 1992, etc .

El 1969 impartí el curset “El Paisatge, la Terra, l’Home” que causà força expectació dins de l’ambient excursionista barceloní, i no s’ha deixat mai de participar a les diverses marxes excursionistes organitzades per altres entitats, ni de practicar tot l’any l’excursionisme en totes les seves facetes.

Des de fa més de 15 anys es fa una sortida mensual dedicada al seguiment dels Senders de Gran Recorregut (GR), cosa que ens permet gaudir dels més bells indrets de la nostra terra.

Últimament s’han impulsat les sortides anomenades “Xino-Xano”, menys exigents i obertes a tots els públics, han tingut molt bona acollida i els desplaçaments es fan en transport públic, les caminades són senzilles i accessibles, acabant la  caminada amb un dinar tots plegats.

Si us sentiu atrets per l’excursionisme, els cims i la plana, la natura i l’amistat no dubteu en unir-vos al nostre Grup de Muntanya on tindreu la satisfacció de trobar companyonia, mestratge i una bona acollida.

Veniu i us explicarem tot el que fem. Us esperem.