LES GARRIGUES
19 de marc 2016
La plana de les Garrigues ens acollí, el passat 19 de març, amb una varietat de colors que li donaven una bellesa admirable. El verd dels sembrats junt amb la florida blanca, rosada o vermella dels presseguers, les pomeres i les pereres creaven un paisatge d’un encís molt agradable. Sols hi faltà la lluminositat del sol ja que el dia va ser tèrbol i un xic plujós. No obstant, vàrem gaudir dels colors de la comarca a finals d’hivern i poguérem fer el recorregut previst i les visites programades sense cap inconvenient.
D’anada ens dirigírem al restaurant Xopluc, a Boldú (Urgell) on ens serviren, com de costum, un esmorzar abundant i bo. Després, amb l’autocar, entràrem a les Garrigues per anar al poble de la Floresta per visitar el castell més bonic de la comarca. Allí ens explicaren la seva història tot pujant i baixant escales per veure diverses sales i estances. Acabada aquesta visita, vàrem dirigir-nos al parc Temàtic de l’Oli, instal·lat a la Masia Salat, prop de les Borges Blanques, on vàrem veure el procés d’elaboració de l’oli d’ençà de l’època dels grecs. A l’exterior admiràrem un paradís d’oliveres, moltes d’elles mil·lenàries, l’edat de les quals s’ha calculat entre 1.700 i 2.200 anys.
Al costat d’aquest parc hi ha el restaurant Masia Salat on ens atengueren molt bé amb un bon dinar i un agradable ambient. En total va ser, com sempre, una bona sortida de turisme cultural que va agradar a tothom.