Memorial Joaquim Serra

joaquim-serra El Memorial Joaquim Serra és una iniciativa de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona sorgida amb el doble propòsit de recordar aquest gran compositor català i donar a conèixer i projectar la seva important obra cap al futur.

Joaquim Serra fou soci de mèrit d’aquesta entitat barcelonina, que ha dedicat una part important de la seva activitat promotora a l’enaltiment de la figura i l’obra preeminent d’aquest músic, amb la convocatòria de diferents certàmens musicals i dels Premis Joaquim Serra de sardanes, entre els anys 1957 i 1999. El Memorial s’instaura d’ençà l’any 2000 com una plataforma dedicada a incentivar la creativitat en l’àmbit de la música per a cobla per mitjà d’encàrrecs d’obres, especialment a compositors acreditats en altres àmbits que no s’han dedicat a escriure per a aquesta formació instrumental.

En l’organització del Memorial Joaquim Serra, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona compta amb l’assessorament i col·laboració de Músics per la Cobla. Al llarg de la seva trajectòria, aquest projecte ha aconseguit una significativa aportació al repertori del patrimoni musical català, amb obres d’un ampli espectre estilístic degudes a compositors tan renombrats com Joan Albert Amargós, Francesc Burrull, Carles Cases, Alberto Garcia Demestres, Albert Guinovart, Eduard Iniesta o Joan Vives, per citar-en només alguns. I el projecte ha obert també les fronteres estrenant obres dels americans Kevin Kaska i Louis Stewart o del britànic Tim Garland.

L’estrena de les obres d’encàrrec te lloc durant la celebració del Memorial Joaquim Serra, un gran concert de música per a cobla que s’escau el mes de novembre, amb la habitual col·laboració de les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i d’altres conjunts i solistes.

L’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, en els seus més de 90 anys d’història ha estat guardonada, entre d’altres distincions, amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona.

Contacte: agrupacio@acfbarcelona.cat