SANT SADURNÍ D’ANOIA
19 de desembre de 2015
La sortida nadalenca de Turisme feta el passat 19 de desembre la vàrem fer a la Vila de Sant Sadurní d’Anoia, però no pas per endinsar-nos a la indústria vinícola i del xampany, com seria lògic, sinó per visitar la molt antiga i important fàbrica de xocolata Simon Coll, S.A. que des del 1840 es dedica a l’elaboració tradicional d’aquest producte i més des de la compra de la prestigiosa marca Ametller, de tots coneguda.
Va ser una llarga visita guiada, amb audiovisual, observació en directa del procés d’elaboració, degustació de diverses varietats i finalment, visita a la botiga on tots vam adquirir-ne algun producte.
Després vàrem tenir temps per fer una volteta per la vila, tafanejar pel mercat setmanal, admirar aparadors i algun edifici modernista o gaudir del sol d’un dia esplendorós. Abans d’arribar a Sant Sadurní vàrem fer parada a l’Ordal per esmorzar a l’acollidor Celler d’Ordal on vàrem ser molt ben atesos. I el dinar pre-nadalenc el celebràrem a la Fonda Neus, al mateix Sant Sadurní, on ja teníem taula parada i adornada amb motius nadalencs i on, en acabat el dinar, férem una llarga sobretaula ja que era la última sortida del 2015.
En arribar a Barcelona i acomiadar-nos, ens felicitàrem el Nadal i l’Any Nou amb la promesa de retrobar-nos el gener per fer la ja consagrada calçotada al Mas del Plata.