Alcover. 23 de gener de 2016

ALCOVER
23 de gener de 2016

A ple hivern el nostre grup de turisme té, per tradició, celebrar una calçotada, l’àpat típic de l’Alt Camp en el temps més fred de l’any. No obstant, enguany, el dia 23 de gener, data escollida per a la nostra calçotada va ser un dia de clima gairebé primaveral i això ajudà a tenir una sortida turística molt agradable.

IMG_0823_1600x1067
Com sempre la calçotada la realitzàrem al restaurant Mas del Plata, a la urbanització del mateix nom entre els pobles del Pla de Santa Maria i el Pont d’Armentera, a l ‘Alt Camp.
No cal dir que l’alegria va presidir l’abundant i completíssim dinar que esperem repetir els propers anys.

IMG_0798_1600x1067

Abans de d’anar a dinar vàrem realitzar la visita cultural a Alcover, poble al peu de las muntanyes de Prades, on efectuàrem un recorregut pel nucli antic amb vells edificis d’època medieval i dos dels portals de les velles muralles.

Després d’aquest recorregut, molt ben explicat per una guia, entrarem al Museu ubicat a Ca Batistó, un magnífic edifici del 1661 que acull una valuosa col·lecció d’exemplars marins fossilitzats trobats a les pedreres del municipi.

IMG_0799_1600x1067

A més, vàrem poder veure les diverses estances de la casa senyorial que ens endinsà a la vida burgesa de finals del segle XIX. Acabada la visita encara tinguérem temps per comprar a l’agrobotiga de la cooperativa productes típics de la pagesia local.

La sortida va ser molt agradable i els turistes de l’Agrupació restàrem totalment satisfets de l’encert en visitar Alcover i gaudir d’una bona calçotada.

IMG_0893_1600x1067

Amics, fins la propera sortida!