Anem a buscar el pessebre al Puig de les Àligues

ANEM A BUSCAR EL PESSEBRE AL PUIG DE LES ÀLIGUES
Diumenge 3 de Febrer del 2019

Bon dia, amics senderistes!

Avui hem sortit amb cotxe des de la vila de Sarrià quatre caminadors: la Montserrat Martorell, l’Enric Caballé, en Miquel Piquet i en Martí Simó en direcció al Coll de Bracons situat a 1.132 metres, límit de les comarques d’Osona i La Garrotxa. Allà ens hem trobat amb els mostres amics: la Dolors Bella, l’Enric Fiestas, en Josep Collado i en Víctor Casanovas.
Superant el primer obstacle, un tros de roca que cau sobre la carretera, anem pujant la muntanya on hem parat a esmorzar. Seguim un tram costerut amb trossos de glaç a banda i banda, fins que arribem a la Collada de Sant Bartomeu.
Seguim un camí ple de vegetació i d’arbres, hem arribat al Coll de la Gallina. Mentre seguim caminant pel bosc, travessem el Collet de la Foradada i el Coll de Joan des d’on veiem tota plana osonenca molt ben definida, ja que avui feia un dia molt clar.

03Finalment trobem un rètol amb el nom del cim. Ara seguim un camí una mica costerut i ens trobem de front una roca per la que hem de grimpar per arribar al cim del Puig de les Àligues de 1.342 metre,s on oneja una Senyera.
Des de dalt hem gaudit d’una meravellosa vista del Pirineu, el Montseny, la Serra de Bellmunt, el Pedraforca, la muntanya de Montserrat, la Plana de Vic i el municipi de Vidrà.

Allà tots nou ens hem fet una fotografia amb el pessebre del Grup de Muntanya de l’Agrupació. El pessebre ha estat desmuntat per l’Enric Caballé i el Miquel Piquet.

Tot seguit, hem anat baixant amb certa dificultat i cautela ja que el terra estava humit i inestable degut a les pluges i el gel d’aquests dies.
En acabar l’excursió, ens desplaçat fins al municipi de Santa Cecília de Voltregà, situat a la comarca d’Osona, on hem anat a dinar al Restaurant “Can Pairot”.

Hem de donar les gràcies a l’Enric Caballé per guiar-nos fins al cim de la muntanya i a la Dolors Bella i en Josep Collado per trobar un bon lloc per dinar i acabar de gaudir del dia amb bona companyia.

Martí Simó Pascual (03-02-2019)