ARBÚCIES. 17 desembre de 2016

ARBÚCIES
17 de desembre de 2016

La sortida turística pre-nadalenca d’enguany va ser a Arbúcies, una vila situada al bell mig del Parc Natural del Montseny, on hi vam anar per visitar el Museu Etnològic del Montseny instal·lat a la Garbella, un edifici del segle XVII totalment restaurat i adaptat com a centre d’exposició, conservació, difusió i investigació del patrimoni cultural d’aquest massís. Una guia ens anà explicant el contingut de les diverses sales on s’exposen els testimonis dels oficis, tasques i forma de viure de les comunitats que l’han poblat al llarg del temps. Una exposició digna de veure tant pel seu interès com per la cura de la presentació de tot el material contingut. Tots els turistes vàrem tenir una grata satisfacció de poder gaudir-ne.

L’estada a Arbúcies es completà amb la visita a l’església parroquial de Sant Quirze i Santa Julita, edifici d’estil gòtic, d’origen romànic i totalment reformat el segle XVI. A la plaça de la Vila vam admirar un dels símbols del poble, un plataner majestuós que fou plantat el 1873 per celebrar la proclamació de la Primera República. Al carrer Major hi ha el restaurant Hostal Nou, on ens esperava un bon esmorzar de pa amb tomàquet, pernil i embotits abundants.

Per dinar vam anar a Can Puig, un senzill però esplèndid restaurant situat a ple bosc al municipi de Sant Feliu de Buixalleu on la M. Rosa, eficient organitzadora de les sortides de turisme, va preparar les taules amb ornamentació nadalenca i amb un delicat obsequi per a cada comensal. Al dinar no va faltar una bona escudella de Nadal i un seguit de selectes plats a escollir d’excel·lent qualitat.

En acabar vam fer un brindis amb xampany tot desitjant-nos un bon Nadal i un feliç retrobament l’Any Nou per anar a fer la tradicional calçotada amb una visita a la monumental Catedral de Tarragona.