ARENYS DE MAR – cementiri de Sinera

ARENYS DE MAR

CEMENTIRI DE SINERA

 

Dissabte 20 de maig de 2023, la secció de turisme de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona va organitzar dintre dels actes del Centenari un reconeixement a la llengua i cultura catalana. Ens arribàrem fins a Arenys de Mar per retre l’esmentat homenatge a la tomba del gran poeta i escriptor Salvador Espriu

La sortida de l’autocar a les 10 del matí al lloc habitual, Balmes/ Gran Via. Ens vam dirigir cap al cementiri d’Arenys de Mar, on ens esperava la Sra. Montserrat Caba, directora del Centre de Recerca Salvador Espriu, que en tot moment ens ha facilitat l’organització de l’acte.

A dos quarts de dotze del matí es va iniciar l’acte amb un toc de flabiol a càrrec del músic Joan Gómez. La presentació d’aquest homenatge el va portar a terme la Maria Rosa Aymamí. Es llegiren poemes d’en  Salvador Espriu, a càrrec de  la sòcia M. Àngels Felipe. També ens acompanya el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, Sr. Josep Mª Pruna, el qual ens va adreçar unes sentides paraules. On mostrà ser un coneixedor de les activitats de l’Agrupació. Els assistents agrairem molt la seva intervenció.

Abans de l’ofrena, la Sra. Anna Bigas va ballar la “Dansa d’homenatge” acompanyada pel so del flabiol. En acabar, el nostre president juntament amb el regidor van fer l’ofrena a la tomba del poeta, un centre de flors amb els colors de la nostra senyera.

Com a cloenda, el nostre president, el Sr. Eduard Costa, ens va dirigir unes paraules i va lliurar unes distincions. Va ser un acte solemne i molt emotiu que vam acabar cantant Els Segadors.

Tot seguit, visitàrem el cementiri, on a l’entrada, hi ha un mirador amb una magnífica vista la costa del Maresme.

A l’hora de dinar ens acostàrem a la propera població de Canet de Mar, al restaurant “El Santuari” que està al costat del santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia, on vam poder fruir d’un bon àpat

Amb molta xerinola de tots els assistents i després d’una animada sobretaula, tornàrem cap a casa amb la satisfacció d’haver participat  en un altre acte organitzat amb molta il·lusió, per celebrar el Centenari de la nostra estimada Agrupació.

 

 

Galeria Fotogràfica