Calaf. 15 de desembre de 2018

Calaf
15 de desembre de 2018

La passada sortida dels Turistes de l’Agrupació la vam fer el 15 de desembre desplaçant-nos a Calaf per visitar les botigues antigues de la plaça Gran tal com eren als inicis del segle XX, abans que el famós mercat de Calaf traslladés la seva ubicació a altres carrers de la vila.

Recuperar la vitalitat d’aquesta plaça Gran presentant en forma museificada les seves botigues originals és el projecte turístic que Calaf ha emprés i certament és interessant la seva visita, sobretot per les explicacions del guies i per recordar moltes marques de productes d’ús casolà en els anys quaranta.

D’anada vàrem fer parada a Igualada per fer un bon esmorzar al restaurant Canaletes i, un cop acabada la visita de Calaf, ens traslladàrem a Torà per fer el tradicional dinar pre-nadalenc al prestigiós Hostal Jaumet on ens atengueren esplèndidament amb un bon àpat. Com sempre en aitals ocasions la Rosa, ànima del Turisme Cultural de l’Agrupació, tingué el delicat detall d’un obsequi a tots els que hi participàrem. També vàrem tenir un emotiu record pel Company Marcel, tan afable i participatiu a les sortides turístiques i que feia tot just dos dies del seu traspàs.