Canònica de Santa Maria de Lluçà. 17 de novembre de 2018

CANÒNICA DE SANTA MARIA DE LLUÇÀ
17 de novembre de 2018

Malgrat haver tingut un dia rúfol, la sortida turística del passat 17 de novembre va ser un èxit, tant pel nombre d’assistents, tren-cinc turistes, com per l’interès del lloc visitat, la canònica de Santa Maria de Lluçà. Allí tots vàrem quedar sorpresos del bell claustre romànic d’aquesta canònica agustiniana que tingué la seva església consagrada l’any 905. El petit però harmoniós claustre està ben conservat, té vint-i-dos bellíssims capitells molt ben treballats i en conjunt és una delícia i una joia del romànic del Lluçanès. Un expert guia ens explicà, amb detall i amb força coneixements, la història i les circumstàncies viscudes per aquesta canònica, cosa que contribuí a fer-nos més interesant la visita.

Però la diada turística tingué també altres al·licients, com la pujada al cim dels Munts amb el desencís de trobar tancat el santuari, i la poca visibilitat de l’ample panoràmica que normalment es veu des del seu mirador a causa del dia nuvolós.

L’atractiu gastronòmic també va fer agradable la sortida. L’esmorzar abundant i bo fet al restaurant-xarcuteria El Rebost, a la Gleva, i el dinar esplèndid al restaurant Cal Quico, a Prats de Lluçanès, van contribuir a l’èxit de l’excursió.

Però per acabar d’arrodonir-ho, en acabar el dinar, vam anar a Perafita on, al Forn Franquesa, vàrem proveir-nos de molt bona coca, formatges i altres forniments per a l’estoc casolà.

Sortides turístiques com aquesta són importants ja que, a més de ser un esplai, ens ajuden a ampliar la nostra cultura i el coneixement del país.