CLOENDA CENTENARI – Espai Francesca Bonnemaison

El passat dijous 22 de juny celebràvem l’acte de cloenda del Centenari de l’Agrupació a l’Espai Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona. Arribava així el final d’un centenari inaugurat amb el Pregó vuit mesos abans, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta cloenda va comptar amb la intervenció de diversos ponents, amb figures destacades de l’àmbit de la cultura popular i autoritats polítiques. Així, hi va intervenir la Sra. Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya; la Sra. Natàlia Garriga, consellera de cultura; el Sr. Albert Batlle, regidor del districte de Ciutat Vella; el Sr. Quim Rutllant, periodista especialitzat en cultura popular; el Sr. Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus a Catalunya i per últim el nostre benvolgut president, el Sr. Eduard Costa. Els seus parlaments van destacar l’admirable fita d’haver complert cent anys com a entitat i la importància de l’associacionisme en el teixit cultural del país.

El Sr. Quim Rutllant, a més del seu parlament, va interpretar el Ball d’homenatge, un ball català que es balla a mode de reverència a semblança de l’aurresku basc. A aquestes personalitats se’ls va fer entrega d’una distinció, així com a d’altres personalitats i presidents d’entitats amigues que han col·laborat amb l’Agrupació al llarg dels anys.

Els parlaments s’anaven intercalant amb interpretacions de sardanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Es van escollir peces de compositors que haguessin tingut un lligam amb l’Agrupació, tals com Joaquim Serra, Fèlix Martínez i Comín, Josep Maria Bernat i Jesús Ventura. Les sardanes interpretades van ser Sota els pins del Pujolet de Joaquim Serra, Al Foment de la Sardana de Barcelona de Claudi Soler, Bressolant de Josep Maria Bernat, Cant Trist de Fèlix Martínez i Comín i Cordial de Jesús Ventura. També es va estrenar la sardana El Carrer del Pi de Jordi León, encarregada en motiu del centenari, que el mateix autor va presentar tot explicant les seves vivències a l’Agrupació. Finalment l’acte de cloenda, presentat per Laura Valls, va acabar amb una copa de cava al pati de l’Espai Francesca Bonnemaison.

Per finalitzar l’acte els assistents es van traslladar al Pati on ens esperava una copa de Cava ben fresca per brindar per l’Agrupació i els seu cent anys.

 

 

GALERIA FOTOGRÀFICA