De Besalú a el Pont de Llierca

MANTENIMENT DEL SENDER GR 1
De Besalú a el Pont de Llierca – 12,5 Km. – 5:30 h.
Dissabte 4 de maig del 2019

Hola, amics del Grup de Muntanya!

Avui ens hem desplaçat fins al municipi Besalú, a la comarca de la Garrotxa, sis caminadors: la Montserrat Martorell, l’Enric Fiestas, l’Enric Caballé, en Víctor Casanovas, en Miquel Piquet i en Martí Simó. Hem aparcat els cotxes fora del nucli urbà i hem començat a caminar passant pel Camí de Can Batlle. Arribats a una pista asfaltada, hem trobat una antiga senyal i l’hem tornat a repintar amb els colors blanc i vermell. Deixant una masia a l’esquerra, seguim caminant i allà hem repintat i pintat noves senyals i fins i tot hem tallat unes canyes que no deixaven veure una senyal posada en un pal.

Hem seguit un camí asfaltat fins arribar a una pista paral·lela a l’autopista A-26 on hem continuat repintant senyals i fent-ne de noves.
Creuant la riera del Borró, hem arribat a la Masia de Can Banyils. Allà ens hem parat, i tots hem cantat a cor “Amapola”, cançó de tango composta l’any 1928 pel lletrista argentí Luis Roldan (1894-1943), ja que tots els camps estan pels de roselles durant la primavera.
Seguint caminant i pintant, hem girat per una pista rodejada d’arbres a banda i banda, fins a creuar la riera de la Font i la de Sales. Una pista asfaltada ens porta fins a l’entrada del poble de Tortellà i seguint el carrer Besalú trobem un adhesiu de GR fet malbé i el canviem per un de nou. Arribem a la Plaça del Mercat per el carrer de França fins al Bar Café Casino Restaurant, on hem entrat a dinar.

Després hem caminat allunyant-nos del poble per una pista, repintant antigues senyals. Hem fet una forta baixada fins a creuar la riera de Calànies. Seguim trobant antigues senyals i arreglant-les. Un camí ens ha portat fins al pont romànic de Llierca construït a mitjans segle XIV i que creua el mateix riu, acabant l’excursió a l’Alta Garrotxa.

Allà ens hem fet una fotografia de grup i hem tornat a cantar la cançó “Amapola” a cor.
Hem de donar les gràcies al nostre amic Enric Fiestas per col·laborar ideant unes noves eines per facilitar-nos poder pintar aquest tram de GR i la vostra companyia i amistat per passar un bon dia tots junts.

Martí Simó Pascual (04-05-2019)