El Castell de Súria. 13 d’abril de 2019

El Castell de Súria
Dissabte 13 d’abril de 2019

L’anada turística a Súria del passat 13 d’abril tingué un nou èxit de participació i d’interès per conèixer el Castell i el Poble Vell d’aquesta vila. En total vàrem ser trenta-set els turistes assistents que, en franca amistat i en un dia molt assolellat, ens endinsàrem en la història i la singularitat de Súria.

El Castell és una fortificació originària del segle XI i va agafar la fesomia actual a Mitjans del segle XIV en dependre del vescomte de Cardona. Actualment hi ha el centre d’interpretació on s’explica l’evolució de Súria molt ben exposada i amb la veu del castlà que ens anà descobrint alguns secrets d’aquest original edifici. A més una guia ens anà comentant les característiques del castell i ens acompanyà a visitar l’església del Roser i els carrerons més típics del Poble Vell que fou una autèntica vila fortificada emplaçada dalt d’un turó que dominava la ruta de la sal pel pas del riu Cardener.

Camí cap a Súria vam fer parada per esmorzar al restaurant Xavi, a Callús. Per dinar anàrem al restaurant Sant Ponç, un xic més amunt de Cardona, on ens oferiren un bon i abundant àpat. Després d’una llarga sobretaula ens arribàrem al pantà de Sant Ponç, en el curs del Caderner, on passejàrem per la cresta de la resclosa per admirar tota la panoràmica del pantà que té uns 6 quilòmetres de llargada.

Va ser una bona sortida turística, ben aprofitada culturalment i que ens ajudà a esbargir-nos i a compartir una jornada força agradable.