El Cogulló de Cal Torre, ermites i panoràmiques

SENDERS DE PETIT RECORREGUT PER CATALUNYA

Ruta: El Cogulló de Cal Torre, ermites i panoràmiques – 11 km. – 3:30 h
Diumenge 13 de Maig de 2018

Hola, amics del Grup de Muntanya!

Avui ens hem desplaçat amb cotxes particulars fins al municipi de Castellfollit de Boix. Allà ens hem trobat sis persones: la Montse, l’Anna, el Xavier, l’Enric, el Miquel i en Martí. Tots junts hem anat a esmorzar a la Plaça Major del poble.

Tot seguit ens hem desplaçat amb cotxe fins al pal indicador “Trencall de Cal Miqueló” on cinc caminadors hem seguit una pista que deixava a un costat la masia de Cal Miqueló.

Caminem vorejant camps de conreu, molt verds, degut a les últimes pluges fins a creuar dos petits torrents.
Seguim una pista asfaltada, trencant per un corriol que voreja el Pantà de Muntaner. Baixem per una pista, travessant la riera de Grevolosa. Caminem per una pista que fa una forta pujada fins arribar a un replà. Agafem una pista que ens condueix a l’ermita de Santa Cecília de Grevalosa (segle XII), de romànic tardà que ha sofert nombroses reformes.
Prenem un corriol ple de rocs fins arribar a l’antiga església derruïda, d’origen preromànic de Sant Miquel de Grevalosa (segles IX-XI).

Agafem una pista fins arribar al cim del Cogulló de Cal Torre (881 metres) on trobem un pal d’on penja una estelada. Des d’aquí tenim unes vistes precioses de la muntanya de Montserrat, el pla del Bages amb diferents tons cromàtics del verd i la seva capital Manresa al fons, i a l’altre costat els Pirineus nevats.
Fem una forta baixada per una per un caminet que voreja la muntanya i ens permet veure el paisatge fins arribar a la pista on hem començat a caminar.

L’Anna ens estava esperant i ens hem desplaçat amb cotxes fins al municipi de Castellfollit del Boix, on hem anat a dinar al Restaurant “Ca l’andorrà”.

Ens veiem aviat!!

Martí Simó Pascual (13/05/2018)