El Santuari de la Salut de Terrades. 22 de setembre de 2018

EL SANTUARI DE LA SALUT DE TERRADES
22 de setembre de 2018

Molt bona la primera sortida de Turisme Cultural de la temporada 2018/2019. L’objectiu va ser visitar el santuari de la Salut de Terrades, el pantà de Boadella i dinar a Maçanet de Cabrenys, tot dins la part més occidental de l’Alt Empordà. Va ser el 22 de setembre i hi participaren vint-i-nou turistes.

Fent camí de pujada vàrem fer parada a Tordera per esmorzar al restaurant-cafeteria Can Pujol, ben conegut de nosaltres per haver-hi estat en altres ocasions.

Un cop enllestit l’esmorzar, emprenem camí cap a Terrades, però en passar per Darnius ens desviem per una bona pista que ens condueix al pantà de Boadella i ens permet fer una passejada arran d’aigua.

Després anem directament al santuari de la Mare de Déu de la Salut dins el municipi de Terrades, a l’anomenada Garrotxa d’Empordà per estar situat entre muntanyes als contraforts de la serra de Santa Magdalena, la serra de les Valls i la roca de la Penya. El santuari es va aixecar al segle XVII per voluntat de mossèn Felip Olivet, rector de Terrades. L’edifici va sofrir molts desperfectes causats per fets bèl·lics, la nova església data de l’any 1913 i és centre de devoció popular i aplecs. Hi ha una hostatgeria molt concorreguda i lloc de celebracions i estades.
La visita ens va complaure molt i completà el nostre coneixement d’indrets interessants.

Per dinar vàrem anar a Maçanet de Cabrenys, vila d’estiuejants i amb un casc que conserva moltes cases antigues ben arranjades que ens recorden que la baronia de Cabrenys és esmentada ja l’any 878.

Al restaurant La Quadra vàrem dinar a l’aire lliure sota un rafal molt acollidor. Dins un ambient de luxe ens van oferir un excel·lent àpat. Després de fer una llarga i agradable sobretaula, emprenguérem el retorn a Barcelona molt contens tot pensant en la propera visita que ens portarà del verd profund de l’Empordà interior al blau intens de la Costa Brava: anirem a Palamós. No us ho perdeu.