Etapa 3. De Monistrol de Calders a Navarcles

GR-3 SENDER PER LA CATALUNYA CENTRAL
Etapa 3. De Monistrol de Calders a Navarcles
14,210 Kms. – 2:51 h.
Diumenge 13 de Desembre del 2015

13-12-2015-1

Hola, amics senderistes!

Avui un autocar ens ha portat fins al municipi de Monistrol de Calders, on dotze caminadors han anat primer a esmorzar al restaurant “La Manduca”.
A les nou del matí ens hem posat a caminar pujant una forta pujada que ens ha conduit fins a la plana on està ubicada la masia de La Mussarra. Des de dalt vèiem tota la plana del Bages envoltada de boira.

Tot seguit hem caminat per una pista que baixava lentament on, a cada banda, estava coberta d’arbres amb fulles verdes i diferents tons marrons.
Hem passat pel costat dels masos: El Vintró, L’Estrada i Llussià, però en aquest últim ens hem equivocat fins que no hem trobat el camí de Can Angle, degut a que estava mal senyalitzat.
En Miquel Piquet ha agafat molsa pel seu pessebre, i cap a dos quarts de dotze ens hem parat a menjar una poma i uns ganyips.
Al final, seguint la mala indicació del GR hem arribat al municipi de Navarcles.
Els dotze no caminadors han anat a visitar el llac de Navarcles i després el mateix municipi.
Hem anat a dinar al restaurant-pastisseria “L’Agustí” un menú a base d’un pica-pica, un segon plat a escollir i postres.
Hem sortejat un pernil de Sástago que li ha tocat al Xavier Gràcia i unes llonganisses de Vic portades per la Dolors Bella i en Josep Collado que han tocat a deu senderistes.

13-12-2015-2
Adéu, amics senderistes! Que passeu un bon Nadal i una bona entrada d’any nou 2016.
Ens veiem de nou a l’excursió del disset de gener que va de Navarcles a Manresa.