Etapa 5. De Manresa a Fals

GR-3 SENDER PER LA CATALUNYA CENTRAL
Etapa 5. De Manresa a Fals.
11,850 Km. – 2:57 h.
Diumenge 14 de febrer de 2016

14-02-2016

Hola amics senderistes!

Avui l’autocar ha deixat a catorze caminadors al Parc de l’Agulla de Manresa o hem esmorzat davant del llac.
Tot seguit hem caminat vorejant l’Eix Transversal fins a creuar-lo per un pont que ens ha dut per una pista fins a arribar al municipi de Sant Joan de Vilatorrada.
Hem començat a fer una forta ascensió que ha durat uns quaranta minuts fins arribar al Mirador de Collbaix, que te una alçada de 546 metres, on hem gaudit d’una vista panoràmica de tot el Pla del Bages.

A continuació hem anat seguint una carena que baixava brusca, segons quins trossos, i suaument uns altres, rodejats de boscos de pins o camps de blat. Hem continuat per una pista fins arribar a una cruïlla on hem girat, fins a trobar-nos a la dreta del camí la Masia del Collet i uns metres després, la Font dels Pins.

Hem seguit caminant fins a trobar-nos la casa de La Massana. Després de fet una forta baixada, fins a veure les torres cilíndriques de Fals, a dalt d’un turó. Hem creuat la riera de Fonellosa i, en una plana tocant la carretera, ens estava esperant l’autocar.

Els quinze no caminadors han anat a esmorzat i després han visitat La Seu de la ciutat de Manresa.
Després tots junts hem anat a dinar al restaurant Masia Can Joan, uns una calçotada i uns altres un pica-pica i un segon i postres a escollir, acompanyat d’una copa de cava.

Adéu amics senderistes! Ens veiem el proper dia vint-i-vuit per anar a buscar el pessebre.