GR3. Etapa 10. Del Pantà de Sant Ponç a Ctra. de Solsona a Sant Climenç

GR-3 SENDER PER LA CATALUNYA CENTRAL
Etapa 10
Del Pantà de Sant Ponç a Ctra. de Solsona a Sant Climenç
3,985 km. – 3:40 h.
Diumenge 6 de Novembre del 2016

Hola, amics del Grup de Muntanya!
Avui hem sortit de la ciutat de Barcelona en autocar amb vint-i-sis persones, fins al pantà de Sant Ponç on ens hem quedat onze caminadors a esmorzar.
Hem començat a caminar seguint una pista que voreja el pantà, i després de fer una forta pujada, ens hem trobat amb un altre camí vorejat d’arbres a banda i banda, on hem contemplat unes precioses vistes del Pantà de Sant Ponç.
Seguint una pista, hem passat pel costat de la masia de Cal General rodejada de camps de cultiu. A continuació hem fet una bifurcació (el sender està molt mal indicat) que ens ha dut per dins del bosc fins arribar a la pista pavimentada anomenada el Camí del Puigsec.
Hem caminat per la carretera comarcal C-55 que ens ha conduit fins al nucli antic de Solsona on ens hem trobar amb els quinze no caminadors.

06-11-2016-1

Entrant pel recinte emmurallat, hem creuat la vila fent una suau pujada fins arribar al municipi de Castellvell d’Olius que consta de l’església parroquial de Sant Miquel (segle XII) i el castell del segle X, des d’on teníem unes boniques vistes del municipi de Solsona i la plana solsonina.
A continuació hem fet una suau baixada que ens ha conduït a la carretera on estava estacionat l’autocar, al costat d’una central hidroelèctrica.

06-11-2016-2

Els quinze no caminadors han anat a esmorzar al Bar Restaurant “Sant Ponç”, després han anat a passejar per la capital de la comarca, Solsona, i han visitat la catedral gòtica del segle XIII, el Palau Episcopal, el Museu Diocesà, la Plaça Major, la Plaça de Sant Joan, la font on hi ha inscrita una poesia de Josep Maria de Segarra i la Torre de les Hores del segle XVI.
Hem anat al municipi de Santa Susana a dinar al Bar Restaurant “Sant Ponç” un menú a base d’un primer, un segon a escollir, més postres i cafè.