GR3. Etapa 11. De Ctra. Solsona a Sant Climenç fins a la Bifurcació Ctra. C149

GR-3 SENDER PER LA CATALUNYA CENTRAL
Etapa 11
De Ctra. Solsona a Sant Climenç fins a la Bifurcació Ctra. C149
13,550 Kms. – 3,30 h.
Diumenge 4 de Desembre del 2016

Hola, amics del Grup de Muntanya!

Avui hem sortit de la ciutat de Barcelona, vint-i-cinc persones en l’autocar conduït pels nostres amics Jesús López i Josep Sánchez, fins a la central hidroelèctrica, i hem començat a caminar onze caminadors seguint la carretera C-149a, fins a desembocar a una pista de sorra que està rodejada a banda i banda de camps sembrats i masies disperses com: Can Badoc, Can Puigdepons i Can Toll, entre d’altres.
Els nostres amics Montse, Júlia i Miquel s’han dedicat, mentre caminaven, a buscar molsa pels seus respectius pessebres.
Seguint el camí, hem arribat a una pista pavimentada, que ens ha dut a un camí de sorra rodejat de pins a banda i banda, fins arribar a la carretera C-149, on hem arribat a la vila del Pinell del Solsonès, on ens estava esperant l’autocar amb els no caminadors.


Els catorze no caminadors han anat a esmorzar a Solsona i després han anat fins el municipi de Castellvell d’Olius. L’església parroquial de Sant Miquel data del segle XII i el castell del segle X, des d’on tenien unes boniques vistes del municipi de Solsona i la plana solsonenca. Després han agafat l’autocar fins a la vila de Pinell del Solsonès, que és esmentada per primera vegada l’any 1163, on hi ha l’església parroquial dedicada a l’Arcàngel Sant Miquel que pertanyé al capítol d’Urgell.

Hem dinat a l’Hotel Restaurant “El Pi”, situat al municipi d’Olius, un menú a base d’una d’un primer i un segon a escollir, més postres que han consistit en un pastís de xocolata per celebrar el novè aniversari de la Júlia Gràcia i una copa de cava gentilesa de la senyors Angelina i Antoni Pons per celebrar el cinquantè aniversari de casats.

Al final hem sortejat un pernil que li ha tocat al Francesc Pascual. A continuació, els nostres amics Dolors Bella i Josep Collado han portat unes llonganisses de Vic que han tocat a molts dels nostres companys de taula. També la Junta de Muntanya ha sortejat unes ampolles de cava “El Parxet” i altres coses.

Hem obsequiat en Josep Sánchez i en Jesús López amb un embotit i una ampolla de cava respectivament perquè passin unes bones festes.

Bon Nadal i Bon Any Nou 2017!!