GR3. Etapa 13. De Madrona a Can Formiguera

GR-3 SENDER PER LA CATALUNYA CENTRAL
Etapa 13
De Madrona a Can Formiguera
11,615 Km. – 3,02 h.
Diumenge 19 de febrer de 2017

Hola, amics del Grup de Muntanya!

Avui hem sortit de la ciutat de Barcelona vint-i-tres persones amb un autocar petit fins al llogaret de Madrona on han baixat tretze caminadors .
En acabat d’esmorzar, hem començat a caminar a un quart d’onze per una pista asfaltada, tot desviant-nos caminant per una pista rodejada d’arbres que anava pujant gradualment.

Seguint caminant ens hem trobat amb Can Massés i hem fet una forta ascensió fins arribar a l’església de Santes Creus del Bordell, on ens hem assegut a descansar una mica i a recuperar forces menjant ganyips.

Des de 780 metres d’alçada teníem unes bones vistes de la plana de la comarca del Solsonès, encara que i havia una mica de boira.
La Júlia Gràcia avui ha fet de guia del grup acompanyada per en Josep Collado. Ella ens indicava el camí tot dient: Senyal! Senyal! Llavors ja sabíem que anàvem bé per el sender.

Tot seguit hem anat descendint fins a passar pel costat de La Creu dels Lladres.
Seguint el camí del tram final, ens hem trobat amb la masia de Can Formiguera, i en aquell precís moment ha arribat l’autocar amb els nostres altres companys, que ens venia a recollir.

Els deu no caminadors han anat a esmorzar i a visitar el municipi d’Oliana que es troba ubicat a la comarca de l’Alt Urgell. Allà han visitat l’església parroquial de Sant Andreu, seguint pel Carrer Major fins a la Plaça del Lledoner, on han pogut gaudir d’una fantàstica vista de la plana de l’Urgell. Al final han acabat la visita a la Font de la Vila, que té quatre brocs amb forma de cares humanes des d’on surt aigua.

Hem anat a dinar al municipi de Vilanova de l’Aguda al Bar Restaurant “Can Valls”, un menú a base d’un primer i un segon i postres a escollir acompanyat de vi, aigua, gasosa i cafè.

Martí Simó Pascual (19-02-2017)