GR3. Etapa 15. De Ponts a Claret de la Noguera

GR-3 SENDER PER LA CATALUNYA CENTRAL
Etapa 15. De Ponts a Claret de la Noguera
9,410 Km. – 2,24 h.
Diumenge 2 d’abril de 2017

Hola, amics del Grup de Muntanya!

Avui l’autocar s’ha espatllat avanç d’arribar a Plaça Catalunya, i els nostres companys ha hagut de pujar en taxi fins a la parada de la Avinguda Diagonal on estàvem la resta. Tot seguit a vingut un autocar nou i ens ha portat a les divuit persones fins al municipi de Ponts.

Acabats d’esmorzar, el set caminadors guiats per l’Enric Fiestas i el Xavier Gràcia hem anat fins el carrer Agramunt que ens duia fins a una pista que arriba a un pont que passa pel riu Llobregós.
La pista ens ha comunicat amb la carretera LV-3134 que hem seguit tota l’estona fins arribar al poble d’Oliola situat en un turó on hi ha l’església parroquial romànica dedicada a Sant Tirs.
Seguint la carretera, a banda i banda, apareixen camps de blat o de sègol, amb el color verd i flors diverses que ens senyalaven l’estació primaveral.

Acabada la carretera, hem seguit una pista fins arribar al llogaret abandonat de Claret de la Noguera, situat a una alçada de 535 metres entre el Llobregós i el Sió. En ell destaca l’església de la Mare de Déu del Carme construïda l’any 1903. Allà ens esperava l’autocar amb els nostres companys no caminadors.

Els nostres onze amics no caminadors han esmorzat a Ponts, i després han visitat el casc antic, la col·legiata de Santa Maria, el carrer Major porticat amb dipòsits de vi subterranis i la Plaça del Blat del mateix municipi i han visitat Oliola.

Hem dinat a Ponts al Bar, Cafeteria i Restaurant “Valldans”. En acabat, hem celebrat amb cava i pastes seques Birba el setanta-un aniversari d’en Josep Alapont i el sant d’en Francesc Pascual.

Tot seguit hem celebrat el tradicional sorteig i algunes persones han estat les agraciades.

Martí Simó Pascual (02-04-2017)