GR3. Etapa 9. De Cardona al Pantà de Sant Ponç

GR-3 SENDER PER LA CATALUNYA CENTRAL
Etapa 9
De Cardona al Pantà de Sant Ponç. 12,640 Kms. – 4:43 h.
Diumenge 16 d‘Octubre del 2016

Hola, amics del Grup de Muntanya!

Avui hem sortit de la ciutat de Barcelona amb l’autocar d’en Josep Sánchez i ens hem desplaçat 20 persones, fins al municipi de Cardona (Bages). Aquest municipi consta de dues atraccions turístiques que són la Muntanya de Sal i les seves mines, i el castell, que té els inicis en el segle IX. Està situat a un turó i és d’estil romànic i gòtic. Des de l’any 1976 és un Parador Nacional de Turisme. Durant la Guerra de Successió va capitular el 18 de setembre de 1714, una setmana després que Barcelona.

Els vuit caminadors hem començat a caminar a la mateixa Cardona, per una pista que ens ha dut fins al pont de Sant Joan que creua el riu Cardener fins arribar a una resclosa que comunica amb un canal a una banda i l’altra, en un paratge ple de masies i camps de conreu.
Tot seguit hem creuat el pont del riu l’Aigua d’Ora seguint una pista que ens ha dut fins a una bifurcació que ens ha deixat a una pista pavimentada on hem creuat el Pont de Buida-sacs (segles XVII i XVIII) per on passa el riu Cardener.

Hem entrat al poble de Clariana de Cardener on ens hem trobat els nostres companys no caminadors.

Hem creuat la carretera i ens hem ficat en un corriol que segueix paral·lel al riu Cardener fins arribar al Càmping La Ribera. Hem arribat al pantà de Sant Ponç on ens estaven esperant els nostres amics no caminadors.

Els dotze no caminadors han esmorzat a Cardona. S’han desplaçat en autocar fins al municipi de Clariana del Cardener (Solsonès) on han visitat Can Flotats i la parròquia de Sant Sadurní (segle XX). Han anat fins el Pantà de Sant Ponç, que esta situat a la vall mitjana del riu Cardener i que va ser construït entre els anys 1949 i 1957. Deu al seu nom a l’ermita que hi ha en el seu interior.


Hem anat al municipi de Santa Susana a dinar al Bar Restaurant “Sant Ponç” un menú a base d’una amanida, una fideuà i un tercer a escollir, més postres i cafè.

El senyor Francesc Pascual i la senyora Maria Teresa Avellana ens han convidat a una copa de cava per celebrar el vuitanta-quatre aniversari del primer i el sant de la segona.

Martí Simó Pascual (16-10-2016)