Hostalric. 16 de febrer de 2019

Hostalric
16 de febrer de 2019

A la història de Catalunya hi ha molts pobles que hi tenen un protagonisme preeminent. Aquest és el cas d’Hostalric (La Selva) que va ser objectiu de la sortida de Turisme del dia 16 de febrer. I és que en aquesta vila, que té el seu nucli antic envoltat de muralles del segle XIV encara conservades, hi ha el seu singular Castell, inicialment bastit el segle XI, que va tenir un paper importantíssim duran la Guerra del Francès (1808-1814).

El vàrem visitar acompanyats d’un guia que ens anà explicant tant la seva història com les característiques d’aquesta fortalesa militar declarada monument històrico-artístic l’any 1963. La llarga visita, de dues hores, la vam passar ben agradablement captivats per les explicacions, la singularitat de les seves muralles, barbacanes, baluards i construccions i les boniques panoràmiques que des d’allí s’albiren.

L’esmorzar el vàrem fer al restaurant Grions, molt a prop d’Hostalric, on també hi vam fer un dinar ben correcte.

A aquesta visita de caràcter molt cultural hi vam participar trenta-cinc turistes i tots vam gaudir d’una diada molt completa en un dia ben assolellat.