La feréstega riera de Beget

SENDERS DE PETIT RECORREGUT PER CATALUNYA
Ruta: La feréstega riera de Beget – 16,40 km – 4:40 h
Dissabte 19 de Gener de 2019

Bon dia, amics del Grup de Muntanya!

Avui hem sortit des de la Vila de Sarrià amb cotxe els següents caminadors: la Montse Martorell, l’Enric Caballé, el Víctor Casanovas, el Miquel Piquet i en Martí Simó en direcció al municipi de Beget situat a la comarca de l’Alta Garrotxa on ens estaven esperant la Dolors Bella i en Josep Collado.

Passejant per Beget hem vist l’església romànica de Sant Cristòbal (segle X) i els seus carrers medievals i el seu pont del segle XIV. Hem anat a esmorzar a l’Hostal el Forn.


Després hem anat amb cotxe fins a la Riera de Beget, on hem començat a caminar seguint el GR 11. Tot seguit fem una forta pujada deixant la pista seguint el senyals blancs i grocs del PR local.
Travessem un torrent i fem una pujada seguint el corriol d’Escaladuix, passant pel coll de l’Algar, poblat amb molta vegetació i amb un terreny molt escabrós, fins a fer un altre collet i arribar als ganxos d’Escaladuix, però hem decidit tornar ja, perquè veiem molt complicat baixar 400 metres.

Cap a les dues hem dinat en una plana el menjar que portàvem a la carmanyola i, en acabar l’excursió, hem anat amb cotxe fins a Castellfollit de la Roca a passejar pel seu casc antic i veure l’església de Sant Salvador (segle XIII), des d’on hem vist tota la panoràmica de La Garrotxa.
Hem passat un dia molt agradable amb molt bona companyia i ens veiem a la propera!

Martí Simó Pascual (19/01/2019)