La Sèquia de Manresa

SENDERS DE PETIT RECORREGUT PER CATALUNYA
Ruta: La Sèquia de Manresa – 9,91 km – 3:38 h
Dissabte 27 d’Abril de 2019

Bon dia, amics del Grup de Muntanya!

Avui, sortint de diferents punts de la província de Barcelona, hem arribat fins a l’esplanada de Kàrting Sallent on hem aparcat tres cotxes i ens hem saludat nou caminadors. Allà hem esmorzat i felicitat a la Montse Martorell per telèfon el seu sant ja que avui és la Mare de Déu de Montserrat.

Comencem a caminar per una pista asfaltada paral·lela a l’autovia C-16. A continuació seguim un camí que ens condueix fins a la Sèquia de Manresa. Trobem un corriol paral·lel que ens condueix per un dels trams més bonics de la Sèquia fins arribar al Roure Gros, arbre centenari calcinat per un llamp.

Agafem una pista a l’esquerra fins arribar al Mas Martorell on hem passat una estona parlant amb un masover. Pugem un camí que ens condueix a una altra bordejada d’arbres fins a trobar-nos de front amb la muntanya de sal de Sallent. Creuem la via del tren per un pont i al fons veiem les ruïnes del Castell de Sallent i l’església de Sant Esteve i Sant Sebastià del segle XI.
Seguim un trencall fins que retrobem la Sèquia per un corriol paral·lel a ella. Creuem l’aqüeducte del Mas de les Coves i, al cap d’un moment. trobem una altra obra d’enginyeria: una mina de 321 metres que travessa la masia per sota. Pugem un corriol fins a trobar-nos davant el Mas de les Coves. Tornem a trobar-nos amb la Sèquia i caminem paral·lela a ella deixant a l’altra vorera Santa Magdalena de Bell-lloc i al fons la muntanya de sal de Sallent, envoltada de camps verds de cultiu.

Finalment arribem al Roure Gros una altra vegada, seguint el corriol paral·lel a la Sèquia, desviant-nos per un trencall envoltat d’arbres, arribem a la pista paral·lela de l’autovia C-16. I tornem al pàrquing lloc d’inici de l’excursió.

Acabat el sender ens hem desplaçat fins al municipi de Navarcles situat a la comarca d’El Bages on hem anat a dinar al Restaurant Pastisseria Agustí, acompanyats d’un deliciós dinar i d’una bona companyia i amistat.

Fins la pròxima excursió del dia 28 de maig, amics caminadors.

Martí Simó Pascual (27/04/2019)