La Vall de Boí. Del 5 al 8 de juliol de 2019

TURISME CULTURAL
La Vall de Boí
Del 5 al 8 de juliol de 2019

De nou hem fet una estada de cinc dies a la Vall de Boí. Ens allotjàrem per tercera vegada a l’hotel L’Aüt, a Erill la Vall i des d’allí realitzàrem les sortides programades per visitar diversos indrets del Pirineu. Érem trenta-quatre els turistes que hi participàrem del 5 al 8 de juliol passat i tots quedàrem ben satisfets d’aquests dies de lleure.

A l’hotel, situat molt a prop de l’església romànica de Santa Eulàlia, ens tractaren esplèndidament i hi vam tenir les comoditats d’un allotjament rural amb habitacions molt confortables, ben dissenyades i amb privilegiades vistes de l’entorn.

La primera sortida va ser per anar a visitar el santuari de la Mare de Déu de Goient, a la Vall de Benasc, i dinar al restaurant Casa Lacreu, al rústic Poblet de Saüc, ple de pujades i baixades que ens deixaren baldats en un dia molt calorós. Allí vàrem poder comprar formatges a la prestigiosa Casa Felícia on prèviament ens en varen oferir una degustació.

El dissabte va ser un dia de muntanya a la Vall Fosca al capdamunt de la qual hi ha l’embassament de Sallente i l’estació inferior del telefèric que ens pujà a l’estany Gento, a 2.200 metres d’altitud en un paratge deliciós d’alta muntanya on vàrem gaudir dels seus paisatges i de l’atractiu d’un tranquil ramat de vaques. El dinar el vàrem fer a l’Hotel Vall Fosca al poble de Molinos. A la nit, un cop sopats a l’hotel d’Erill la Vall i com que era la festa major del poble, hi va haver la baixada de falles des del cim del pic Aüt, un espectacle meravellós i sorprenent per l’alta participació de fallaires. Vàrem acabar la vetllada celebrant la festa amb una molt bona coca i copa de xampany.

El diumenge, ben matiners, emprenguérem la carretera cap a la Val d’Aran on a Vielha ens esperaven taxis per portar-nos al Pla de l’Artiga de Lin i poder admirar les ressurgències dites Uelhs deth Joeu per on flueixen les aigües procedents de la glacera de l’Aneto i formen el riu Joeu afluent del Garona. Després de quedar força impressionats pel brogit de l’aigua i la bellesa del paisatge tornàrem a Vielha per la carretereta que travessa el bonic bosc de Vericauba. El dinar va ser al restaurant La Abuela, ben estrets però amb bona teca.

La tornada a Barcelona va ser passant per La Pobla de Segur ja que hi teníem concertada una visita a la Fàbrica de Licors Portet / Espai Ratafia on ens explicaren el procés d’elaboració d’aquest licor tan emblemàtic i ens en oferiren una degustació. A la mateixa vila hi dinàrem al bon restaurant Fa Uns Anys, amb un àpat deliciós molt ben servit i acabat amb copa de xampany per celebrar l’èxit de la tradicional sortida dels Turistes de l’Agrupació a la Vall de Boí.