L’ARBOÇ. 19 novembre 2016

L’ARBOÇ
19 de novembre 2016

A cada sortida els turistes de l’Agrupació tenim una agradable satisfacció ja que ens endinsem en visites a pobles, museus o indrets sorprenents, i alhora ho aprofitem per fer bons dinars a restaurants locals desconeguts per nosaltres.
El passat 19 de novembre vam anar a l’Arboç, vila del Baix Penedès que ens oferí cinc de les seves facetes més interessants.

En primer lloc l’aspecte de modernitat i riquesa dels seus edificis. Cal recordar que sofrí tres incendis en el transcurs de tres guerres a més de la plaga de la fil·loxera el 1888. Això va provocar que molts ciutadans deixessin la vila per anar a fer les Amèriques i que, en retornar, molts d’ells enriquits, van fer-se constituir cases modernistes que avui són una joia.

En segon lloc el palauet d’estiueig la Giralda, que conté reproduccions a menor escala de la torre de la Catedral de Sevilla, el Pati dels Lleons de l’Alhambra de Granada i el Saló d’Ambaixadors de l’Alcàsser de Sevilla, tot d’estil arabesc molt ben conservat i amb un mobiliari digne de veure.

L’església de Sant Julià és un altre dels edificis que ens va sorprendre. És d’estil barroc i consta d’una sola nau de 40 metres de llarg amb volta que s’aixeca 20 metres del terra. Conserva unes pintures al fresc del 1309 de la primitiva capella dels Dolors.

En quart lloc podem esmentar el Cau del Tauró, una interessant col·lecció dedicada als taurons que ens va ser molt ben explicada per un dels conservadors de la col·lecció.

I finalment cal esmentar el bon dinar que es van servir al restaurant Can Peraire, al carrer Major de l’Arboç, tan selecte que cal recordar-lo per una altra sortida per aquells indrets.

D’anada vam esmorzar al Celler de l’Ordal, ben conegut de nosaltres per haver-hi esmorzat en altres ocasions. Tot plegat va fer que els turistes estiguessin molt contents d’aquesta sortida tardorenca.