Màgic Món del Tren. 30 de maig 2015

Els trens en miniatura han sigut la joguina de tots nosaltres a la nostra infantesa. Nens i nenes han gaudit amb locomotores, vagons i vies que disposaven al seu gust. Però de grans, molts han tingut la delectança de col·leccionar-ne i construir maquetes més o menys grans per a satisfer la seva afició.

IMG_6576_1600x1067

El passat 30 de maig els turistes de l’Agrupació vàrem tenir la satisfacció de visitar a Santa Eugènia de Berga (Osona) el museu Màgic Món del Tren, una gran instal·lació dedicada al col·leccionisme del tren en miniatura amb dues maquetes de grans dimensions on circulaven dotzenes de trens alhora entre estacions, muntanyes, ciutats, túnels, etc. Una meravella a la qual hi dedicaries hores contemplant-la.

IMG_6579_1600x1067

La sortida va començar anant a esmorzar al restaurant El Rebost, a la Gleva, on ja hi havíem estat en una altra ocasió i on vàrem fer de nou un esplèndid esmorzar de primeríssima qualitat. Després anàrem a visitat el Museu del Tren en Miniatura, que ja hem explicat, i l’església de Santa Eugènia i Santa Cecília, obra romànica del segle XI, ampliada i modificada el segle XII. El rector ens explicà amb detall i saviesa la història i les característiques d’aquest magnífic exemple del romànic català.

IMG_6690_1600x1067

Completà la sortida el dinar al restaurant El Nou Pamplona, de Vic, satisfactori i abundant, amb una animada sobretaula que reflectí l’afabilitat de tots els turistes. Acabat de dinar encara tinguérem temps per fer una volteta per la ciutat en un dia de completa activitat turística.