Manlleu. 21 de març 2015

La pluja persistent va ser la tònica de la sortida de Turisme del dia 21 de març. No obstant, amb estoica paciència, vàrem superar la climatologia i assolírem l’objectiu de visitar la Colònia Rusiñol, antiga filatura de cotó situada prop de Manlleu i a la riba del Ter.
Com sempre matinejàrem per iniciar la ruta fins a la Gleva, dins el terme de les Masies de Voltregà, per esmorzar al restaurant El Rebost, on ens esperaven amb la taula parada i unes magnífiques plàteres d’embotits variats d’excel·lent qualitat, plats de llardons i bones llesques de pa amb tomàquet, tot regat amb un agradable vinet, cafè i copa per fer pair el suculent esmorzar.
Ben aconduïts pel satisfactori àpat entràrem al Santuari de la Gleva per admirar el majestuós retaule barroc i la imatge de la verge del segle XIII.

IMG_5022_1600x1067

Seguírem la ruta i l’autocar ens portà a la Colònia Rusiñol on ens esperava una bona guia que ens explicà amb detall i coneixement el procés de la filatura del cotó i la història de la colònia i de la família Rusiñol, fent al mateix temps un recorregut per tot l’edifici per veure la maquinària encara existent que funcionà fins el 2009.
Visitàrem també la “torre de l’amo”, el xalet dels propietaris, anomenat Cau Faluga, construït el 1890, que no fou només residència de la família Rusiñol sinó que també acollí actes literaris i estades de l’artista Santiago Rusiñol amb els seus amics Ramón Casas i Enric Clarassó. Actualment Cau Faluga és un bon restaurant on vàrem dinar-hi satisfactòriament, admirant, ensems, el luxe d’un edifici premodernista dins el qual cal destacar la sumptuosa llar de foc esculpida per Enric Clarassó entre els anys 1893 i 1895.

IMG_5048_1600x1067

Retornàrem a Barcelona amb la mateixa pluja de tot el dia, però contents de la instructiva i plaent sortida turística.