Manteniment del Sender GR1

MANTENIMENT DEL SENDER GR 1
Etapa 1
De Besalú a el Pont de Llierca – 12,5 km. – 5:30 h.
Diumenge 30 d‘Octubre del 2016

Hola, amics del Grup de Muntanya!

Avui ens hem desplaçat amb cotxes particulars fins al municipi de Besalú, situat al costat del riu Fluvià.
Creuat el pont medieval tots sis en hem trobat a la Plaça Major, hem començat a caminar a les deu hores i a posar senyals de GR a dins del municipi fins a l’extraradi del mateix.
Seguint una pista asfaltada, l’Enric Caballé ha pintat la primera senyal de GR amb pintura blanca i vermella.
Caminant per una pista on a banda i banda es veien camps de conreu, la Montse Martorell i l’Enric Caballé han anat pintant el sender de línies blanques i vermelles.

30-10-2016-1

Després hem continuat per una pista asfaltada que anava paral·lela a la N-280, fins fer una bona pujada on el senyor Enric Fiestas ha pintat una nova senyal de GR.
Hem seguit per una carretera comarcal, fins arribar a una pista on hi ha el Mas Banyils, rodejat amb els seus camps de correu. Allà el Miquel Piquet ha pintat una nova senyal en un arbre.

30-10-2016-2

Passant per uns boscos i camps de conreu fins arribar al municipi de Tortellà on destaca per la seva alçaria l’església parroquial de Santa María (segle XVIII). Allà hem anat a dinar al Bar Casino Restaurant un menú a base d’un primer, un segon i postres a escollir.
A partir d’aquí fins al final el sender ja estava ben pintat. Guiats per el Xavier Gràcia i l’Enric Fiestas hem seguit per unes pistes, camps de conreu i masies fins arribar al pont romànic de Llierca on allà a les sis de la tarda hem acabat l’excursió.