Memorial Joaquim Serra 2016

MEMORIAL JOAQUIM SERRA 2016
Dilluns 17 d’octubre – 20:00 h. – Teatre Romea – Barcelona

70x100 còpiaEl proper dilluns, dia 17 d’octubre, tindrà lloc al Teatre Romea de Barcelona una nova edició del Memorial Joaquim Serra, el concert que anyalment organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, amb l’assessorament musical de l’Associació Músics per la Cobla, i que enguany compta també amb la col·laboració especial de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques.

El concert, que constarà de dues parts, inclou l’estrena de l’obra “Paies i gitanos” del compositor Xavi Capellas, un músic majoritàriament especialitzat en les bandes sonores del cinema i les sèries i en la publicitat, recentment nominat als premis Goya i quefa d’aquesta manera la seva primera incursió en el món de la música per a cobla.

Igualment s’estrenarà pòstumament la sardana “Maria Dolors”, del mestre Fèlix Martínez Comín(1920-1995), una peça encara inèdita recuperada dels arxius i s’interpretaran, entre d’altres, obres de Joaquim Serrai de la seva nissaga. La segona part estarà dedicada a sardanes per a dues cobles i percussió, amb obres d’autors com Guinovart, Serracant, Gil Membrado, Grivéo Viladesau.

En el transcurs de l’acte es presentarà la Temporada de Concerts de Cobla a Barcelona 2016-2017 i es repartirà una guia editada expressament, una iniciativa de la Confederació Sardanista de Catalunyaque ha comptat amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona i de totes les entitats organitzadores de concerts.

El Memorial Joaquim Serra 2016 tindrà lloc al Teatre Romea, de Barcelona, a les vuit del vespre i hi actuaran les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelonasota la direcció del mestre Marcel Sabaté, un acte que comptaamb el suport de la DGCPAAC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut de Cultura de Barcelona.

PROGRAMA

Primera part
Cobla Mediterrània

Glosa del Ball de Gitanes del Penedès – Joaquim Serra
Música per a tu Joan – Jordi Beumala
Maria Dolors (estrena) – Fèlix Martínez Comín

Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

Esplais – Joaquim Serra
No te’n vagis, mon amor – Josep Serra
Paies i gitanos (estrena) – Xavier Capellas

Segona part

Cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

Marinera – Albert Guinovart
Tramesa a l’amic – Josep-Maria Serracant
Lo Parot – Tomàs Gil Membrado
Vora d’uns rulls – Josep Grivé
Girona 1808 – Ricard Viladesau

Marcel Sabaté, director
Joan Torras, percussió
Jordi Saura, presentació

Entrades només amb invitació:

Només s’hi podrà accedir amb invitació, així que ja podeu reservar les vostres entrades a la secretaria de l’Agrupació el més aviat possible, tant per correu electrònic com per telèfon. La data límit és el 10 d’octubre.
Uns dies abans del concert, us enviarem un codi de reserva que haureu de mostrar a les taquilles del teatre per poder recollir les vostres entrades a partir d’una hora abans de que comenci el concert, és a dir, a partir de les 19h.