Moià. 16 desembre 2017

MOIÀ
16 desembre de 2017

El passat 16 de desembre 36 turistes de l’Agrupació sortírem puntualment a les 8 del matí cap a Moià per visitar la casa natal de Rafael Casanova que, transformada en museu, fa memòria de la vida de la família Casanova i recrea la trajectòria d’en Rafael, que fou conseller en cap de Barcelona i heroi de la defensa de la ciutat durant el setge de 1717.

Aquest museu està també dedicat a explicar la Guerra de Successió amb un bon contingut d’informació d’aquest esdeveniment. També acull una molt important col·lecció arqueològica i paleontològica de les troballes procedents de les coves del Toll que es formaren durant el període del pliocè a l’era quaternària i que van ser habitades pels humans fa més de 50.000 anys. La Casa Museu Rafael Casanova té doncs la importantíssima missió d’explicar fets transcendents de la nostra història que durant la visita ens van ser exposats per una molt ben assabentada guia.

En sortir del museu vam entrar a l’església parroquial de Santa Maria, imponent edifici barroc amb una molt treballada portada digna de contemplació. També vam tenir ocasió de fer una volta pel nucli històric de Moià i pel ben cuidat jardí romàntic del municipi.

Aquesta sortida tenia també l’objectiu de fer el tradicional àpat nadalenc dels turistes i per això anàrem al restaurant El Toll, on ens oferiren el típic menú de brou de galets i el pollastre rostit, tot molt ben cuinat i regat amb bon vi i brindis amb xampany. A més, la Rosa, organitzadora de turisme, tingué el mirament de fer un delicat obsequi a cadascun de nosaltres i d’adornar les taules amb els clàssics guarniments nadalencs. Tot això contribuí a crear un ambient cordial amb una llarga sobretaula.

En arribar a Barcelona ens acomiadàrem desitjant-nos mutualment unes bones festes de Nadal i retrobar-nos el nou any en la tradicional calçotada a l’Alt Camp.