Montseny, Sant Segimon i Matagalls per Font Pomereta

SENDERS DE PETIT RECORREGUT PER CATALUNYA
Ruta: Montseny, Sant Segimon i Matagalls per Font Pomereta
18 kms – 5 h
Dissabte 29 de Setembre de 2018

Hola, amics del Grup de Muntanya!

Avui dia de Sant Miquel Arcàngel ens hem desplaçat amb el cotxe de l’Enric Caballé, en Víctor Casanoves i en Martí Simó fins a la Font de l’Aulet situada al Km 28,5 de la carretera que va del Brull a Collformic (Osona).

Allà ens hem assegut a esmorzar. Poc després hem començat a caminar pujant una forta pujada fins arribar al collet on hi ha la Font Pomereta. Seguint un camí que va cap al Nord, no hem trobat un pal indicador del Meridià Verd.

Ens hem desviat seguint una pista que ens ha conduit fins al Coll de les Tres Creus. Seguint la mateixa pista hem anat a visitar el Santuari de Sant Segimon. Documentat des del 1290. L’any 1775 es beneeix l’actual església començada el 1732. Incendiada el 1810 pels soldats francesos, l’any 1998 s’inicià una nova restauració pels propietaris de Can Gat.

Després hem seguit un camí amb forta pendent (el PR-C 205) deixant a un costat l’ermita de Sant Miquel dels Barretons. Seguint un caminet pel Pla dels Ginebres, hem arribat al Collet de la Font fins fer una forta ascensió al Matagalls.

Ens a tocat fer un fort descens seguint la variant del GR 5-2 fins arribar al Pou de la Barraca on hi ha un pou de glaç abandonat. Deixem el camí principal bordejant el turó d’en Besa. A continuació seguim el camí que hem fet al començar l’excursió.

El camí estava molt malt descrit al full de ruta, el que ens ha conduït a fer més quilòmetres i dues hores de més. Les senyals del sender que no estaven ven posades, el que també ha ocasionat desorientació. Donem les gràcies a l’Enric Caballé per portar-nos a fer l’excursió i guiar-nos en la mateixa.

En acabar ens hem desplaçat fins al municipi de Viladrau on ens estaven esperant pacientment dues hores més l’Anna María Podall i en Xavier Gracia, on tots hem anat a dinar a la Fonda del Racó.

Fins la propera excursió, que serà el 22 d’octubre a Les Preses (La Garrotxa).

Martí Simó Pascual (29/09/2018)