Olost: llegendes de bandolers

SENDERS DE PETIT RECORREGUT PER CATALUNYA
Ruta: Olost: llegendes de bandolers – 10,5 km – 3:30 h
Dissabte 16 de febrer de 2019

Bon dia, amics del Grup de Muntanya!

Avui, sortint des de diferents punts de Catalunya, hem anat fins al municipi d’Olost, situat a la comarca d’Osona, a la subcomarca del Lluçanès, on ens hem trobat dotze caminadors. Allà hem esmorzat al Cafè Sport i hem començat l’excursió passant per l’església parroquial de Santa Maria, documentada des de l’any 908 i renovada totalment al segle XVIII.

Sortim del nucli històric del poble fins arribar a la Masia del Coll de Ram i creuem el torrent d’Olost. Seguim el camí rodejat de camps de conreu i d’arbres a banda i banda. Fem una forta pujada on trobem a l’esquerra una curiosa roca esculpida en forma de cara. Ens anem apropant a la Masia de Can Mas. Seguim baixant per dins d’un bosc fins que ens trobem de cara el majestuós Mas de la Vila i l’esglesiola de Sant Gil.

Creuem la riera de Perafita per un pont seguint la pista principal fins arribar al final de la carena. Ens desviem de la ruta uns minuts per anar a veure el Mas de Pecanins, on en un rètol apareixen dibuixats Perot Rocaguinarda i la seva amant on van fer estada.

Seguim una pista fins arribar a la Masia de la Noguera. A continuació creuem el torrent d’Olost fins a fer el mateix camí de l’inici fins arribar a la plaça Major, on hi ha de l’església parroquial de Santa Maria.

Acabada l’excursió, ens hem desplaçat fins al municipi d’El Figaró i Montmany (Vallès Oriental) on hem anat a dinar al Bar Restaurant “La Cuspineda” on al final dels postres hem celebrat el cinquanta-cinquè aniversari de la Montserrat Martorell amb un pastís.

Donem les gràcies a l’Enric Fiestas per portar-nos a un bon restaurant per dinar i gaudir de bona companyia, i als conductors dels cotxes per haver-nos portat a bon port.

Martí Simó Pascual (16/02/2019)