Penelles. 8 de juny de 2019

Penelles
8 de juny de 2019

La decisió d’anar a Penelles (la Noguera) per conèixer les excel·lents pintures murals que decoren moltes façanes i alegren el poble va ser un encert. Tots vàrem quedar molt satisfets de la passejada pels seus carrers i poder admirar moltes de les més de cent pintures que hi ha. Una guia ens explicà la història que hi ha rere cada una d’elles d’aquesta petita localitat agrícola de la Noguera que anava envellint i despoblant-se fins que fa tres anys van tenir la iniciativa de transformar Penelles en una exposició d’art al carrer. Gràcies a això ara rep més turistes que residents té.

Un cop acabada la visita vam anar a dinar a Boldú, al restaurant Xopluc, com moltes altres vegades hem fet, i sempre hem quedat satisfets tant del seu bon menjar com del tracte rebut. Allí també hi vam fer un bon esmorzar de pa amb tomàquet, pernil, embotits i formatge, a més d’un bon vinet.

En acabar la llarga sobretaula del dinar, els trenta-set turistes que érem ens arribàrem a l’estany d’Ivars que té unes vistes molt boniques i un gran interès per la seva singularitat. El recorregut amb l’autocar pel Pla d’Urgell ens va permetre gaudir de la verdor dels camps de blat de moro de la seva planúria tant atractiva.

Així acabà la sortida feta el passat 8 de juny, un dia esplèndid que va arrodonir una diada turística molt positiva.