Per terres de l’Ebre. Del 30 d’abril al 3 de maig 2015

Pels barcelonins les Terres de l’Ebre signifiquen un gran impacte paisatgístic i emocionant. El contrast amb la nostra tendència d’anar cap al nord és evident i per això la Secció de Turisme no oblida, des de fa quatre anys, fer una estada de quatre dies a les comarques del Baix Ebre i el Montsià per visitar alguns dels mil indrets dignes de ser coneguts i admirats, a més fruir amb el paisatge, els costums i la gastronomia.

IMG_5996_1600x1067

Enguany hi hem estat del 30 d’abril al 3 de maig i hem tingut, com sempre, un bon guia que sempre ens ha acompanyat i ha programat el conjunt de visites que hem realitzat.
Ens hem allotjat a l’hotel Venta de la Punta, al poble de Santa Bàrbara al bell mig de la plana del Montsià. Tots els àpats els vàrem fer al restaurant d’aquest hotel (excepte el dinar al Mas de Lino) i en quedàrem verdaderament satisfets del tracte i de la qualitat. En el primer dinar ens oferiren un plat típic que ens causà certa sorpresa per la novetat per a nosaltres: va ser la cassola d’arròs amb col, fesols i baldana. Els altres àpats sempre varen ser ben originals i bons.

IMG_5921_1600x1067

Les visites, força culturals i interessants, vam començar anant al Parc Eòlic de Colladets, al Perelló, on al centre d’interpretació ens explicaren amb detall la funció dels molins generadors d’electricitat, la seva constitució, funcionament i utilitat. Al mateix poble del Perelló també vàrem visitar l’empresa Múria creada per comercialitzar la mel i ensems divulgar la cultura del món de la mel i les abelles.

IMG_5935_1600x1067

Però l’encant del Delta de l’Ebre no podia deixar de ser objecte de la nostra curiositat. Per això anàrem a visitar l’espai museogràfic Mónnatura Delta de l’Ebre, a tocar la llacuna de la Tancada, per entendre els orígens del delta, la gran varietat de fauna que acull, les salines i l’activitat lúdica de navegar amb les barques de perxa.

IMG_5903_1600x1067
A Tortosa visitàrem la Fira de les Terres de l’Ebre, exposició comercial que se celebra anualment; el Castell de la Suda, amb el seu espectacular mirador sobre la ciutat, i l’Ermita de Mig Camí, des d’on es té una magnifica panoràmica del massís d’Els Ports. És aquí on, com cada any, anem a fer el tradicional dinar al Mas de Lino, ja dins la província de Terol i a uns 1350 m. d’altura, tot fent el recorregut amb jeep per una tortuosa pista que permet admirar aquest bell indret del Parc Natural d’Els Ports.

IMG_6246_1600x1067

L’últim dia de la nostra estada l’aprofitàrem per anar a l’Ametlla de Mar on celebraren la Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja, amb l’oportunitat de fer una degustació d’aquest peix.
El viatge d’anada i tornada i tots els recorreguts per aquells indrets es van fer en un confortable autocar conduït amb experiència, cosa que va completar la delícia dels dies passats a les Terres de l’Ebre. I fins l’any vinent.