Portem el pessebre al Puig Cornador

PORTEM EL PESSEBRE AL PUIG CORNADOR
Dijous 8 de Desembre del 2016

Bon dia, amics senderistes!

Avui hem sortit de Barcelona direcció al municipi de Alpens que és troba a la comarca d’Osona, a portar el pessebre.
Tres caminadors (l’Enric Caballé, en Miquel Piquet i en Martí Simó) hem començat a posar-nos a caminar a les nou del matí després d’haver esmorzat.


Seguint el sender marcat del GR-1 per una pista, trobem la capella de Sant Antoni, tot seguit una pista a l’esquerra veiem la curiosa formació rocosa de la Roca de la Pena i més endavant la Font de Matamosses.

Agafem un corriol que ens condueix a una forta pujada que desemboca fins al coll Tallat (1.139 m).
Finalment pugem una forta pendent fins arribar al cim del Puig Cornador (1.229 m), on hi ha un pal amb una estelada (Ripollès).

Tots tres ens hem dedicat a plantar el pessebre, però l’Enric s’ha fet mal en un dit i el Miquel li ha deixat un mocador per tapar-se la ferida, i una corda per subjectar-lo.

Després hem seguit per una carena en la que en una banda és veia la vessant dels Pirineus amb els seus cims, i a l’altra la plana osonenca amb la seva boira i la muntanya de Montserrat a la plana del Bages.

Hem continuat fins el collet de la Bruixa, guiant-nos per les senyals del PR C-50, fins arribar al mateix camí GR-1 que havíem fet anteriorment.
Hem anat a dinar al Café Bar Teatre “El Casino d’Alpens” un menú a base d’un primer, un segon i postres a escollir, acompanyat d’aigua i gasosa.


En acabat hem anat a passejar pels carrerons estrets amb les seves cases de pedra que envolten la part dels horts central. Destaca la forja (pica-portes, fanals, reixes, baranes…) en tot el nucli antic realitzats majoritàriament pel ferrer Joan Prat Roca (1898-1985). L’església parroquial de Santa María és d’estil barroc-neoclàssic. Reedificada el 1708 i cremada durant la Primera Guerra Carlina (1833-1840).
En aquestes dates pre-nadalenques destaca la quarta fira dels pessebres a la finestra, en que els veïns del poble ensenyen llurs pessebres als visitants.
Felicitem a l’Enric Caballé per haver planificat tota l’excursió i guiar-nos fins al nostre objectiu.
Ens veiem el proper dia 22 de gener del 2017 a la següent etapa del GR-3.
Bon Nadal i Feliç Any Nou 2017!!

Martí Simó Pascual (08-12-2016)