Portem el pessebre al Puig de les Àligues

PORTEM EL PESSEBRE AL PUIG DE LES ÀLIGUES
Dissabte 1 de desembre de 2018

Bon dia, amics senderistes!

Avui hem sortit amb cotxe des de la Vila de Sarrià quatre caminadors la Montserrat Martorell, l’Enric Caballé, en Miquel Piquet i en Martí Simó en direcció al Coll de Bracons, que es troba al límit de les comarques d’Osona i La Garrotxa.

Després d’esmorzar hem superat un tros de roca que cau sobre la carretera. Anem pujant la muntanya amb un tram costerut fins que arribem a la Collada de Sant Bartomeu.

Seguim un camí ple de vegetació empolsinat de fulles caigudes aquesta tardor fins arribar al Coll de la Gallina. Mentre seguim caminant pel bosc, tots quatre travessem el Collet de la Foradada i el Coll de Joan des d’on veiem tota plana osonenca emboirada.

Finalment trobem un rètol amb el nom del cim. Ara seguim un camí una mica costerut fins que ens trobem de front una roca per la que hem de grimpar fins arribar al cim del Puig de les Àligues de 1.342 metres, on oneja una Senyera. Des de dalt hem gaudit d’una meravellosa vista del Pirineu, el Montseny, la Serra de Bellmunt i la Plana de Vic.

Els nostres amics Enric i Miquel han plantat el Pessebre del Grup de Muntanya de l’Agrupació.

En acabar l’excursió ens desplaçat fins al municipi de Torelló on hem anat a dinar al Bar Restaurant “Cal Nan” un pica-pica i postres acompanyat d’aigua i gasosa.

Hem de donar les gràcies a l’Enric Caballé per facilitar-nos el transport i guiar-nos fins al cim de la muntanya.

Martí Simó Pascual (01-12-2018)