Pujem al Cim del Taga

Ruta: Pujem al Cim del Taga – 2040 m – 1:30 h
Diumenge 9 de Juny de 2018

Hola, amics del Grup de Muntanya!

Avui ens hem desplaçat amb cotxes particulars, familiars i amics d’en Francesc Comas “Sisco” fins al municipi de Ribes de Freser.
Hem pujat amb cotxe fins al Coll de Jou on nou caminadors s’han posat a caminar fins a pujar al cim del Taga.

Allà dalt hem lliurat un homenatge a en Francesc Comas, llegint un paràgraf escrit per ell mateix i llegit conjuntament per la Montse Martorell i l’Enric Caballé que diu el següent:

La meva trobada veritable amb la muntanya neix amb aquestes paraules “Taga, muntanya nostra, que no vas arribar a sentir les petjades i noble sentir d’un home com el nostre pare, oncle i amic Francesc, muntanyenc amant dels cims abruptes i horitzons plens de vida i color. Per això, no per nosaltres sinó per ell, trepitgem ara les teves pedres per impregnar-les de la finesa d’esperit d’un creient del Senyor que el va voler al seu costat.”
Paraules gravades en dos llocs força transcendents per mi: amb unes rajoles posades al rocam sota el cim del Taga i a dins meu. Però vaig trobar també altres coses, a més de la muntanya, al llegar aquestes paraules i el transcorre del temps m’està demostrant que eren tan importants o més que la meva troballa. Aquestes paraules deixaran dins meu un record de ple goig que senyalarà la direcció que prendran els meus pensaments a partir d’aquell moment envers tres qüestions molt significants a la meva vida: el meu pare, l’amistat i l’esperit muntanyenc.

En acabar l’excursió ens hem desplaçat una altra vegada fins a Ribes de Freser on hem anat a dinar al Restaurant Pizzeria “La Perdiu Blanca” quinze persones entre amics i familiars d’en Francesc Comas.
Ens veiem aviat!

Martí Simó Pascual (14/06/2018)