Salomó i Calçotada. 19 de gener de 2019

Salomó i Calçotada
19 de gener de 2019

Els turistes de l’Agrupació ens agrada l’àpat festívol i plaent de la calçotada. Per això cada any anem al restaurant Mas del Plata, a l’Alt Camp, per gaudir-ne d’una en un ambient cordial i amb la gresca que comporta aquest dinar fet en colla amical.

Enguany érem trenta-vuit els comensals i no cal dir que vàrem recrear-nos amb uns bons calçots, una bona salsa i el bon tracte que sempre hem rebut en aquest restaurant.

En ruta cap a l’Alt Camp vàrem fer parada a l’Ordal per esmorzar al bar-restaurant El Celler d’Ordal per després anar cap a la vila de Salomó (el Tarragonès) per fer-hi una visita cultural acompanyats d’un atent guia que ens portà primerament a l’església de Santa Maria, d’estil barroc, construïda sobre un antic temple romànic del qual se’n conserva la portalada (segle XII). La joia actual de l’església és la Capella del Sant Crist (1708-1715) decorada amb unes valuoses pintures murals obra del pintor Jaume Pons i Monravà, de Valls. Després ens portà a la senyorial casa Cardenal, casa pairal de la nissaga Nin, molt vinculada al poble, terratinents, comerciants i aristòcrates cavallers. Actualment aquesta casa és propietat de l’ajuntament que l’ha transformat en centre cultural. Allí ens oferiren un tastet d’oli i de vins elaborats a la cooperativa del poble.

Aquesta primera sortida de l’any, realitzada el dia 19 de gener, pel seu contingut cultural i gastronòmic, ens deixà molt satisfets en un dia hivernal molt fred però sortosament molt assolellat.