Santa Coloma de Queralt. 26 de setembre de 2020

TURISME CULTURAL
Santa Coloma de Queralt
26 de setembre de 2020

La sortida del 26 de setembre de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona ha sigut per anar a visitar Santa Coloma de Queralt, població situada a l’extrem nord-est de la comarca de la Conca de Barberà, i té un ric i bell patrimoni cultural.

Vàrem començar el dia fent una parada a Igualada, al restaurant Canaletes, per esmorzar. Allà vàrem gaudir d’un bon esmorzar de pa de pagès i embotits. Cal dir que vàrem estar molt ben atesos, i respectant en tot moment les pertinents distàncies.

Després vàrem seguir camí fins a Santa Coloma de Queralt. En arribar, al pati del Castell ens esperava un guia que anava vestit a l’època del segle XIII, i ens va acompanyar durant tota la visita al poble. En el recorregut ens vàrem trobar diferents personatges de l’època, tals com un jove jueu, la ramellera, que era la filla del metge de l’època, un músic sec amb el seu alumne, el mestre i una dona del poble… A tots els vàrem trobar durant el recorregut dins del Call Jueu, i sempre acompanyats del guia. En visitar l’església ens varen oferir un concert de música de l’època.

Una mica cansats després de tantes emocions, ens vàrem dirigir cap a dinar al restaurant del mateix poble L’Estrella, on vàrem descansar i gaudir d’un bon dinar.

I ja contents de la magnífica visita, i amb la panxa plena, vàrem fer camí cap a Barcelona tot esperant la propera sortida.

Per descomptat que en tot moment es varen respectar les mesures de seguretat.