Santa Maria de Gualter. 14 de desembre de 2019

TURISME CULTURAL
Santa Maria de Gualter
14 de desembre de 2019

Hem acabat l’any amb una sortida turística molt interessant i satisfactòria efectuada el 14 de desembre passat. Vam visitar les restes que queden del Monestir de Santa Maria de Gualter, al municipi de la Baronia de Rialb (la Noguera), d’un alt contingut cultural tant per la grandesa i bellesa de la seva estructura romànica com per les detallades explicacions que ens va fer el guia i el contingut de l’exposició que ens relata el seu historial des de la consagració de l’església l’any 1207 fins la seva voladura el 1938 abans que l’armament allí emmagatzemat per l’exèrcit republicà caigués en mans dels insurrectes franquistes. Aquesta visita durà gairebé dues hores que se’ns van fer curtes pel profit cultura que en vam treure, pel bon temps que vam gaudir, ja que vam estar gairebé sempre a l’aire lliure, i sobretot escoltant els bons comentaris del guia.

La ruta en autocar també va ser agradable pels paisatges de les comarques creuades i per poder contemplar a l’horitzó les muntanyes pirinenques nevades. A Igualada vam parar per fer un bon esmorzar al restaurant Canaletes i per dinar ens arribàrem a Oliana on al restaurant Ca la Marisol la incansable Rosa Aymamí, dirigent i ànima del Turisme de l’Agrupació, va preparar les taules amb bonics guarniments nadalencs i obsequis per cadascun dels trenta-set turistes que hi participàrem. El menú, molt substanciós i ben presentat també va ser de tipisme nadalenc.

L’àpat va acabar amb un brindis de xampany per celebrar l’èxit de la sortida i una llarga i amical sobretaula va coronar la diada.