Sarral. 20 de gener de 2018

SARRAL. LA CALÇOTADA
20 de gener de 2018

Aquest àpat tant tradicional de l’Alt Camp i que s’ha popularitzar arreu de Catalunya és també objectiu, des de fa bastants anys, dels turistes de l’Agrupació i, seguint el costum, el passat dia 20 de gener vàrem anar al restaurant Mas del Plata, a la urbanització del mateix nom, prop de Pont d’Armentera, per entaular-nos i fer l’anual calçotada que va ser tot un èxit tant per la qualitat i quantitat de calçots menjats com per la graellada de carn. Un dinar molt complet que va ser del gust de tots i que desitgem poder realitzar durant molts anys, tal com vàrem expressar en el brindis amb xampany.

El matí el vàrem aprofitar per anar a Sarral (Conca de Barberà) per visitar el Museu de l’Alabastre, una interessant exposició del treball d’aquets material que explica l’antiga artesania serralenca amb l’alabastre i les tècniques més modernes per crear extraordinàries obres d’art, tot propiciat pels importants jaciments d’alabastre que hi ha al municipi de Serral. Va ser una molt bona visita comentada amb detall pel director del museu.

A Sarral vàrem coincidir amb la celebració de la festa dels Quintos que encara que no existeix el servei militar obligatori, continuen realitzant recordant el comiat que cada any feien als nois mobilitzats. Va ser una acolorida corrua de carruatges ornamentats i jovent disfressat que alegrement celebrava aquesta festa.

La sortida turística va tenir, doncs, l’interès cultural de l’alabastre, la xerinola popular dels quintos i l’al·licient gastronòmic d’una bona calçotada.