Sarrià – Font del Bacallà – Font Groga – Vall d’Hebron

SENDERS DE PETIT RECORREGUT PER CATALUNYA
Ruta: Sarrià – Font del Bacallà – Font Groga – Vall d’Hebron – 12,5 Km. – 5:30 h
Dissabte 12 de desembre de 2020

Bon dia, amics del Grup de Muntanya!

Avui ens hem trobat a les nou en punt a la Plaça de Sarrià tres caminadors: en Miquel Piquet, en Víctor Casanovas i en Martí Simó. Hem començant a caminar pujant pel carrer Major fins a arribar a la Ronda de Dalt. Hem seguit fins al carrer de Bellesguard que fa una forta pujada que ens ha portat fins al Carretera de les Aigües. El seu origen rau en el recorregut d’una antiga conducció de distribució d’aigua, motiu del seu traçat horitzontal amb una longitud de 10 km d’extrem a extrem.

Seguint per la Carretera a una banda, es tenen unes fabuloses vistes de la ciutat i de la plana de Barcelona i a l’altre costat la silueta del Tibidabo de fons.
Hem deixat la Carretera de les Aigües i fent una pujada, hem enllaç amb el Camí de Vallvidrera envoltat de pins a banda i banda fins que ens hem desviat fent una forta baixada per anar a visitar la Font del Bacallà on hem aprofitat per fer-nos una fotografia de grup. Pujant de nou hem seguit el Camí de Can Borni fins a arribar a la carretera BP-1417 que comunica Barcelona, Vallvidrera i Sant Cugat del Vallès.

Desviant-nos per un corriolet hem arribat a un pàrquing on hem fet una baixada pronunciada fins a arribar a la Font Groga. Construïda a la segona meitat del segle XIX consta d’una paret que alterna cinc arcs de forma arrodonida i quatre capçals de forma rectangular. El nom li ve del contingut de ferro que te l’aigua que brolla.

Pujant de nou i seguint el mateix camí de l’anada ens hem desviat per el Camí de Penitents fent un fort descens fins arribar un altre cop a la Carretera de les Aigües on des de l’altra vessant de la Muntanya de Collserola hem vist: el Mar Mediterrani, Badalona, Sant Adrià del Besos i una altra vista de la ciutat de Barcelona ja que era un dia molt clar.

Arribats al barri de la Vall d’Hebron ens hem acomiadat fins a la propera excursió.
Hem de donar les gracies al Miquel Piquet per haver planificat aquesta excursió i fer-nos de guia en aquest meravellós dia.

Desitjar a tots els socis del Grup de Muntanya que passeu un Bon Nadal i una bona entrada d’Any Nou 2021 i que aviat en puguem veure tots junts i fer les nostres sortides.

Martí Simó Pascual (12/12/2020)